Weather forecast for today:

High: C° Low:
The Ricky Times
Home - Over mij - Essays & Papers - Contact

Probleem stelling

Mijn VR-stage


Het creatief bureau Beeldhouwers had uit gesprekken met verschillende sectoren geconcludeerd dat hun Virtual Reality tour-programma "EZVR" veruit de meeste meerwaarde kan bieden voor training en instructie in de industrie en facilitaire dienstverlening. Om EZVR beter te kunnen afstemmen op deze sectoren moest er onderzoek worden verricht naar wat voor nieuwe functionaliteiten meerwaarde zouden kunnen bieden voor deze doelgroepen.

Aan mij als stagiair was de taak om hiervoor interviews af te nemen met bedrijven in de industrie en facilitaire dienstverlening over hun huidige manier van training en instructie, om zo kansen te identificeren en uitwerken voor de nieuwe EZVR.

360-graden foto's bewerken hoorde ook bij deze VR stage.

Prototyping

Nieuwe functionaliteiten voor EZVR


Uit afgenomen interviews in de industrie en facilitaire-dienstverlening bleek dat de grootste meerwaarde voor training ligt in videofunctionaliteit, vraagstelling en floormanagement. Om een beter beeld te krijgen van hoe dit eruit zou zien zijn er schetsen van het EZVR CMS-systeem voorgelegd.

Na uitgebreide feedback zijn deze schetsen uitgewerkt tot een klikbaar prototype van EZVR met de nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Wat er enkel ontbrak was de ervaring van de gebruiker van de tour, vandaar dat er ook in "VR-modus" een clickable is gemaakt.

De clickable is HIER te vinden en VR-modus is in de tour linksbovenin te vinden bij "Examples" onder het kopje general.

Voorwaardelijke vragen-spots in VR

Eindresultaat

Prototype & Video


Na het testen van de clickables (een CMS & VR) was het uitwerken van de VR-functionaliteiten in EZVR een logische vervolgstap. In een kleine demo zijn de video-functie, "voorwaardelijke vraag-spots" en multiple choice vragen te zien. Dit zowel in de browser als in VR-modus.

Hieronder is een kleine demo te zien van het eindproduct.

Verslag

Het volledig onderzoek & de uitwerkingen


Heb ik je interesse gewekt met dit artikel? Zou je meer willen lezen over EZVR en mijn onderzoek? Lees dan mijn stageverslag "Een Andere Realiteit". Voor meer innovatieve artikelen verwijs ik je graag naar mijn blog!